Magazin online - open source Prestashop

Magazin online - open source Prestashop

Prestashop anunta lansarea versiunii 1.6 in 17 Martie si se anunta schimbari majore , atat front-end cat si back-end. La intrebarea “cat de dureros va fi upgrade-ul de la v1.5 la 1.6.” - raspunsul oficial este ca nu va fi un upgrade dificil. Dupa experienta unui upgrade de la 1.4 la 1.5 nu as fi insa chiar foarte optimista.

O schimbare importanta - este schimbarea front-end-ului unde thema este de tip responsive design. Aceasta este una din vestile buna - pentru ca mobilul devine din ce in ce mai folosit. Dar tot aceasta veste inseamna ca va trebui refacut partea de design a site-ului - sa zicem ca e pentru o cauza dreapta.

O alta veste buna - este implementarea Live Template edits - care permite schimbarea culorilor si fonturilor.

S-a pus un mare accent pe design - au fost adaugate bannere - ce pot fi modificate in functie de pagina.

Banner Prestashop Ce mi-a placut este si redesign-ul footer-ului - unde s-a adaugat si un bloc ce poate fi adaptaptat nevoilor proprii.

Footer Prestashop

Imbunatatiri s-au adus meniului - se pot adaga oricat de multe categorii si subcategorii si cel mai important se pot adauga si bannere.Cosului de cumparaturi i s-a adaugat si cross selling implementat.

Pentru back-end - avem si acolo responsive design - asa ca putem si de pe telefon operam moficari . Back-endul a primit un design nou , menu-ul se poate personaliza dupa nevoile fiecarui magazin online.

O imbunatatire marcanta - avem date in real time - ce include vizitatorii online , cosurile de cumparaturi active si notificatii.

comments powered by Disqus